Aktuelno

Saopštenje za javnost vezano za parcele za ukop muslimana

Povodom saopštenja Stranke pravde i pomirenja da su uz zalaganje njihovog predsednika gospodina Zukorlića, muslimani konačno dobilli posebne parcele na pojedinim beogradskim grobljima gde bi bili sahranjivani, saopštavamo sledeće:

Savez muslimana Amanet Srbija kao beogradska organizacija koju čine muslimani koji decenijama žive u glavnom gradu Republike Srbije, obaveštava javnost da posebne parcele na beogradskim grobljima za ukop lica islamske veroispovesti, odnosno muslimana, već decenijama postoje u Beogradu. Islamska zajednica Srbije i nadležna uprava su pre mnogo godina sproveli taj projekat.

Mi se nadamo da je ova vest samo posledica loše informisanosti predstavnika Stranke pravde i pomirenja, pa ih mi kao nepolitička i nezavisna organizacija koja se bavi unapređenjem položaja muslimana u Beogradu, ali i u Republici Srbiji, pozivamo da zajedno obiđemo beogradska groblja i na licu mesta utvrdimo da posebne parcele za ukop muslimana već odavno postoje.

Svakako mi se radujemo svakoj vesti i aktivnostima kojim se status muslimana u Srbiji menja nabolje, ali u ovom slučaju smo dužni da stanemo u odbranu istine, odnosno notornih činjenica.