Aktuelno

Bošnjak koji je poginuo na Košarama 1990.

Naser Vučelj, Novopazarac koji je poginuo pre 20 godina boreći se na karauli Košare sa ostalim pripadnicima Vojske Jugoslavije. Svi vojnici imali su zajednički cilj, da zaustave napade pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

Kao i prethodnih godina, porodicu Vučelj posetili su predstavnici Vojske Srbije, Naserovi ratni drugovi koji su mu odali počast polažući cveće na njegov mezar na groblju Gazilar.

Nasir je želeo da služi vojsku I pored svih saveta da se u to vreme pridruži ocu koji je živeo u Nemačkoj. Imao je planove da se nakon odslužene vojske oženi I osnuje porodicu. Ostala su samo sećanja I velika tuga, kaže Nasirova majka.

Naser je stradao od minobacačke vatre na položaju na Maja Glavi. Imao je samo 21 godinu, a bio je pripadnik drugog bataljona 125. motorizovane brigade. Naserovi drugovi, oficiri i predstavnici Vojske Srbije nisu zaboravili ovaj tužni događaj, njegovu porodicu redovno obilaze i zovu ih, dodaje Nasirov otac.

Otac stradalog vojnika ima jednu želju, a to je da jedna od ulica u Novom Pazaru nosi ime njegovog stradalog sina. Zajedno sa priedstavnicima Vojske Srbije, predao je inicijativu lokalnoj samoupravi.

Novi Pazar ima odličnu saradnju sa Vojskom Srbije i siguran sam da ćemo ovaj predlog uskoro razmatrati i rešiti na zadovoljstvo svih građana Novog Pazara i Srbije – ističe predsednik Saveta za bezbednost Hajrudin Hajrović.