Aktuelno

Godinu dana od osnivanja udruženja Savez muslimana Amanet Srbija

Juče, 24.11.2018. u prostorijama Ustanove kulture Parobrod održana je svečana skupština povodom godinu dana od osnivanja udruženja Savez muslimana Amanet Srbija.

Na svečanom delu skupštine izloženi su neki od ciljeva koji su do sada postignuti. Za 12 meseci postojanja otvorena je kancelarija u ul. Cara Uroša 24 na teritoriji opštine Stari grad čija su vrata otvorena za sve one kojima je potreban savet, razgovor ili druženje.

Pored otvorenih vrata svim članovima pružena je besplatna pravna pomoć i mogućnost razgovora sa pravnikom vezano za bilo kakav problem koji imaju.

U toku prvih godinu dana rada Amaneta pokrenuto je i Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet Srbije.

Članovi Saveza muslimana Amanet Srbija uspostavili su saradnju sa brojnim domaćim i stranim organizacijama i diplomatskim predstavništvima.

Na svečanom delu skupštine prisutnima su se obratili:

Nasir Junuzović – Predsenik udruženja Bošnjaka opštine Inđija

Nezir Keljmendi – Predsednik udruženja Balkanskih Egipćana u Srbiji „NUR“

Jasminko Hadžisalihović – Predsednik organizacije Tolerancija Srbije

Mila Popović – Predsednica skupštine Stari grad

Kemal Gudžević – Predsednik udruženja Savez muslimana Amanet Srbija

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam ukazali čast i prisustvovali obeležavanju prve godišnjice postojanja Saveza muslimana Amanet Srbija, posebnu zahvalnost upućujemo GO Stari grad na pruženoj mogućnosti da godišnjicu proslavimo u prostorijama Ustanove kulture Parobrod. Nadamo se da se naredne godine vidimo u još većem broju i sa još više postignutih rezultata.