Aktuelno

Otvoren mesdžid na VMA

U Beogradu, na Vojnomedicinskoj akademiji, VMA otvoren je mesdžid, prostor za vernike islamske veroispovesti, za sve muslimane kako zaposlene, tako i one koji svakodnevno dolaze na VMA.

Sead ef. Nasufović pozdravljajući sve okupljene izjavio je da ovakav događaj svedoči o tome da živimo u vremenu u kome se poštuju prava.

Aleksandar Živković, državni sekretar Ministarstva odbrane istakao je da je otvaranje prostora u kome muslimani imaju priliku da se mole od velikog značaja za sve pripadnike islamske veroispovesti.
“Jedan od prioriteta u Ministarstvu odbrane je intenzivan rad na poštovanju svih verskih konfesija i negovanju dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama. Otvaranjem još jednog bogoslužbenog prostora u velikom sistemu kakav je sistem odbrane, odajemo priznanje religiji kao partneru za izgradnju stabilnosti i mira”, rekao je Živković.

Ovom, za sve nas, važnom događaju prisustvovali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general Uglješa Jovičić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević, predstavnici diplomatskog kora, crkava i verskih zajednica, kao i mnogi drugi predstavnici Ministarstva odbrane.

Ministru odbrane, Aleksandru Vulinu, Živkoviću, Jovičiću i Vukosavljeviću uručena su priznanja povodom otvaranja prostora namenjenom svim pripadnicima islamske veroispovesti. U Ministarstvu odbrane i vojsci Srbije ovo predstavlja treći molitveni prostor.