Aktuelno

Podržimo doček predsednika Ruske Federacije

Savez muslimana Amanet Srbija poziva muslimane Beograda da se pridruže dočeku ruskog predsednika Vladimira Putina. Smatramo da je ovaj događaj vredan kao znak poštovanja svih muslimana koji žive u Moskvi.

Predsednik Rusije izgradio je najveću džamiju u Evropi za vernike koji žive u Moskvi i time pokazao poštovanje nacionalnih manjina. Pokazao je da je Rusija svetao primer države dobrosusedstva i mirnog života za sve muslimane koji u njoj žive. Nakon rekonstrukcije centralne džamije u Moskvi koja je trajala deset godina pozvao je muslimane da svoju omladinu uče pravdi, humanizmu i tradicionalnim vrednostima. Džamija je rekonstruisana i otvorena uoči Kurban Bajrama.

Putin je predsednik koji uvek pokazuje uvažavanje muslimana koji žive i privređuju kako u Moskvi, tako i širom Rusije. Poštovanje od najuticajnijeg svetskog lidera od velikog je značaja za muslimane. Na važnosti daje uvek muslimanskim sportistima koji žive u Rusiji i redovno ih obilazi kao i sve druge sportiste svoje zemlje.

Sportisti muslimani ogrnu se zastavom Rusije jer je to njihova zemlja, tako i mi Srbiju doživljavamo kao mesto gde živimo i državu koja i nama pripada.

Nepostojanje diskriminacije i ostvarena prava na poštovanje svoje tradicije i život u mirnoj državi od ključne su važnosti za pripadnike svih nacionalnih manjina, pa tako i muslimane. Zato vas još jednom pozivamo da zajedno, u četvrtak, 17.01.2019. dočekamo i pozdravimo predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.