Aktuelno

Premijerka Novog Zelanda počasna građanka Novog Pazara

Na svečanoj sednici koja je održana povodom Dana grada Novog Pazara, Džasinda Arden proglašena je za počasnu građanku Novog Pazara. Iako mlada liderka zadivila je ceo svet svojim stavovima. Mnogim liderima dala je primer šireći toleranciju, razumevanje i poštovanje građanskih prava, istakao je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Na obeležavanju Dana grada, povelje grada dodeljene su ministru zdravlja, Zlatiboru Lončar za doprinos zdravstvu u Novom Pazaru i Goranu Puzović, rođenom Novopazarcu i direktoru Srbijavode. Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić dobio je povelju za unapređenje kulturne saradnje između Sarajeva i Novog Pazara.

Safija Muratović takođe je odlikovana plaketom Novog Pazara za dugogodišnji humanitarni rad.

Predsednica lokalnog parlamenta Ifeta Radončić građanima je čestitala Dan grada i istakla da je zadatak svih u lokalnoj samoupravi da se bore da očuvaju tradiciju i doprinesu razvoju svog grada.

“Na nama je da u tome istrajemo, da ljubav i sposobnost pretočimo u dela za dobrobit svakog pojedinca kako bi se svi osećali sigurno u sadašnjosti i bili srećni u budućnosti”, rekla je Radončić.

Dan grada čestitali su i predstavnici svih odborničkih grupa.

Novi Pazar proslavio je 558 godina postojanja, odnosno, od 20. aprila 1461. godine kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu. U sklopu obeležavanja Dana grada organizovane su brojne kulturne i sportske manifestacije.